Grundfos TP(D)                                                                

                                                                             

A Grundfos TP(D) In-Line szivattyúk száraztengelyű kialakításuk következtében olyan helyeken is alkalmazhatók, ahol a nedvestengelyű szivattyúk már nem. A szabványos karimás villanymotorok akár robbanásbiztos, akár túlméretes motorokra is cserélhetőek, ha az adott alkalmazás ezt megkívánja. Legyen szó nagy viszkozitású, vagy robbanásveszélyes közegek szállításáról, vagy akár szélsőséges üzemeltetési körülményekről a Grundfos TP In-line szivattyúk megbízható működést biztosítanak. A szivattyúkat 3,0 kW motorteljesítménytől kezdődően beépített PTC termisztorral szállítjuk, amelyet egy termisztor-relébe kötve biztosítható a teljeskörű motorvédelem. A 3,0 kW-nál kisebb motorteljesítményű szivattyúk szintén rendelhetők PTC termisztorral.
 
Grundfos TP 40-580/2

Alkalmazási területek:
  • egycsöves és kétcsöves fűtési és hűtési rendszerekben,
  • padló- és mennyezet fűtési, hűtési rendszerekben,
  • kazán főkörökben,
  • légtechnikai rendszerek közvetítőközeges hővisszanyerő berendezéseiben,
  • használati melegvíz cirkulációs rendszerekben,
  • távfűtő rendszerekben.

Optimalizált szivattyú
Az újratervezett mechanikai alkatrészek, a hidraulikailag optimalizált csigaház kialakítás, a kiegyenlített járókerék, a merevebb tengelykapcsoló és a csökkentett résméretek együttesen egy magasabb hatásfokú és megbízhatóbb szivattyút eredményeznek


Kataforézises bevonat
A komplett hidraulika kataforézises bevonattal van ellátva így jobban ellenáll a mechanikai hatásoknak és az agresszív közegeknek, továbbá a lerakódásokra kevésbé érzékeny és hidraulikailag telejsen sima felületet eredményez.


EFF1 hatásfokosztályú motorok
A teljesen átdolgozott, továbbfejlesztett villanymotorok egy új kategóriát teremtettek a szivattyútechnikában, ami az úgynevezett egyes hatásfokosztályú (EFF1) motorok szegmense. Ezekkel a motorokkal szerelt Grundfos TP szivattyúk hatásfoka az elméletileg elérhető maximális hatásfok közelében van.                                                                             
Műszaki adatok
Térfogatáram (Q)
max. 4000 m3/h
Emelőmagasság (H)
max. 195 m
Közeghőmérséklet
-25°C...+140°C
Rendszernyomás
PN 6, PN 6 / PN 10, PN 16, PN 25