Grundfos TPE(D) 2000-es sorozat                       

Az ideális szivattyú fűtési-, hűtési- és légkondícionáló rendszerekbe.
 
A környezetbarát fűtési és légkondícionáló rendszerek iránti bővülő igényre válaszul a Grundfos új típusokkal bővítette in-line száraztengelyű, fordulatszám-szabályozott keringetőszivattyúinak sorozatát. Az új TPE 2000-es sorozat szivattyúi az alkalmazott fejlett technológiának köszönhetően gazdaságos, rugalmas és megbízható üzemeltetést biztosítanak.

 

 

Alkalmazási területek:

  • egycsöves és kétcsöves rendszerekben,
  • padló- és mennyezet fűtési, hűtési rendszerekben,
  • kazán főkörökben,
  • légtechnikai rendszerek közvetítőközeges hővisszanyerő berendezéseiben,
  • használati melegvíz cirkulációs rendszerekben,
  • távfűtő rendszerekben.


A fordulatszám-szabályozott szivattyúk alkalmazásával az üzemeltetési költségek akár 50%-kal is csökkenthetők. A TPE 2000-es sorozatú szivattyúk állandó-, vagy arányos- nyomáskülönbség szabályozott üzemmód beállításával a pillanatnyi rendszerigényeknek megfelelő munkaponton üzemelnek.

A renszerben keletkező áramlási zajok a TPE 2000-es sorozatú szivattyúk alkalmazásával szinte teljesen kiküszöbölhetők, mivel a szivattyú automatikus teljesítmény szabályozásának következtében a rendszerre ható mindenkori nyomás nem haladja meg a szükséges értéket.

Az új TPE 2000-es sorozatú szivattyúk valamennyi épületfelügyeleti rendszerrel képesek kommunikálni. A felhasználó beállíthatja a szivattyú kívánt üzemi paramétereit, ellenőrizheti az üzemeltetési adatokat, összehangolhatja a szivattyú teljesítményét a rendszer más berendezéseivel.

Műszaki adatok
Térfogatáram (Q)
max. 110 m3/h
Emelőmagasság (H)
max. 95 m
Közeghőmérséklet
-25°C...+140°C
Rendszernyomás
PN 6, PN 6 / PN 10, PN 16, PN 25

Szabályozási módok
arányos-nyomáskülönbség
állandó-nyomáskülönbség
szabályozatlan üzem