Letölthető kezelési útmutató

 

Grundfos Alpha+   =  Hagyományos + szabályozott      Gyártása megszűnt, helyette ajánljuk az Alpha2 sorozatot!         

 
A Grundfos ALPHA+ a nyomáskülönbség automatikus szabályozásával a szivattyú teljesítményét a pillanatnyi fűtési igényekhez illeszti. Ezzel a rendszerben jelentős villamosenergia megtakarítás érhető el, megelőzhető az áramlási zajok kialakulása a termosztatikus szelepeken és javul a rendszer szabályozhatósága is.
 


Beépített elektronikus motorvédelem
A Grundfos ALPHA+ gyárilag beépített termikus motorvédelemmel rendelkezik, ezért nem igényel külső motorvédelmet.

Egyszerű elektromos bekötés

A kapcsolódoboz felnyitása nélkül a speciális csatlakozóba beköthető az elktromos vezeték, így a nehezen hozzáférhető helyre beépített szivattyúk beszerelése is leegyszerűsödik.

Egyszerű kezelhetőség és beállítás

A szivattyú beállítását a kapcsolódobozon lévő potenciométer segítségével lehet elvégezni, az öt különböző arányos-nyomáskülönbség szabályozási jelleggörbe közül a szükségest kiválasztani.

Automatikus éjszakai csökkentett üzemmód

A Grundfos ALPHA+ szivattyú folyamatosan figyeli a fűtővíz hőmérsékletét, így ha a kazán éjszakai csökkentett üzemmódba kapcsol és alacsonyabb hőmérsékletű vizet állít elő a szivattyú is automatikusan csökkentett üzemmódba kapcsol.

 
Műszaki adatok
Térfogatáram (Q)
max. 3,5 m3/h
Emelőmagasság (H)
max. 5,5 m
Közeghőmérséklet
+2°C...+110°C*
Rendszernyomás
max. 10 bar
* A kondenzáció elkerülése és megelőzése érdekében a szállított közeg hőmérséklete nem lehet alacsonyabb a környezeti hőmérsékletnél!